Syringe filters:

Syringe filters of spuitfilters worden vaak gebruikt voor het verwijderen van deeltjes uit monsters, dit voorafgaand aan een HPLC analyse of analyses door middel van andere kritische instrumenten. De deeltjes kunnen snel een HPLC beschadigen door de kleine grote en hoge druk. Spuitfilters zijn bedoeld voor kleine volumes en kunnen en worden ingezet worden voor het filteren van gassen, het verwijderen van bacteriën uit monsters. Maar bijvoorbeeld ook het steriliseren van hoog waardige Sterilisatie van hoge waardige additieven zoals hormonen, vitaminen, antibiotica of bijvoorbeeld gezuiverd DNA.

Een syringe filter bestaat uit een kunststof behuizing welke voldoet aan de eisen van USFDA CFR Title 21 Part 177.1520 met een membraan discs binnenin dat het medium filtert. Het te filteren medium kan zowel aangezogen als door het filter heen gedrukt worden. Syringe filters hebben een leur lock aansluiting maar kunnen ook geheel naar wens ontwikkeld worden.

Unieke voordelen:

- Zeer lage extraheerbare: Geen valse pieken
- Minimal adsorptie: Low variatie in oppervlak van de piek
- Zeer lage hand druk nodig: maximale doorvoer
- Wide Range voor alle soorten monsters

Spuit filters voor moeilijk te filtreren troebele monsters:

Speciaal ontworpen membraan spuit filters met multi layered voorfilters voor graded retentie van colloïdale deeltjes geassocieerd met zeer troebele oplossingen.

- Zeer hoge retentie efficiëntie voor de colloïdale boetes
- Minimal de hand druk
- hoge verwerkingscapaciteit nog met zeer troebel, moeilijk te filtreren oplossingen

Spuit Filters voor geautomatiseerde Workstations:

SZ25 ** en ST25 ** zijn ontworpen voor gebruik in workstations voor automatische monster voorbereiding om ervoor te zorgen dat:

- Eenvoudig filter filter vrijlating
- Consequent soepele voortgang
- Vaste maattoleranties

SZ25 ** voor Zymark werkstations en ST25 ** voor Sotax workstations zijn beschikbaar met verschillende membranen nl. Nylon, PVDF, PTFE en Polypropyleen in diverse poriegroottes. Zymark and Sotax are registered trade marks of the Sotax AG, Switzerland